čokoládové bonbóny

Domácí čokoládové bonbóny a klidně i bez cukru

Miluji čokoládu a obzvlášť tu, kde jsou velké kusy lískových ořechů, takže jsem hledala způsob jak si ji vyrobit doma a vyhnout se tím nezdravým tukům a cukrům a výsledek je přímo dokonalý…

Co na čokoládové bonbóny budete potřebovat:

  • 100g bio za studena lisovaného kokosového oleje
  • Kakao
  • med, stévii, cukr
  • pár kapek vanilkového aroma

Postup:

Ve vodní lázni si rozehřejte kokosový olej, přidejte 2-3 lžíce kakaa, 2 lžíce medu (pár kapek stévie, nebo 2 lžíce cukru) nebo podle toho jak chcete mít čokoládové bonbóny sladké a pár kapek vanilkového extraktu. Vše se musí krásně spojit v hladkou hmotu. Odstavte a nechte trochu vychladnout.

VYLEPŠENÍ

Vše záleží na preferencích, já mám ráda lískové ořechy a goji. Můžete použít různé druhy ořechů, sušené nebo mražené ovoce a do čokolády přimíchat chilli koření či sušený zázvor. Možností je opravdu spousta a pokaždé tak můžete vykouzlit nevšední chuť.

TIP

V silikonových formičkách různých tvarů vytvoříte bonbony. Pokud preferujte klasickou tabulkovou čokoládu, vyložte menší plech potravinářskou fólii a čokoládu na ní rovnoměrně nalijte. Nechte v lednici ztuhnout a poté rozlámejte na požadované kusy.

 

Místo pro tvůj názor

Autor příspěvku: KateLynn

Miluji náš překrásný jazyk, miluji knihy a miluji rozmanitost světa. Pokud zrovna nepíšu, nečtu nebo nesháním informace napříč celým internetem, o všem co mě zrovna napadne, cestuji, vařím a maluji. Ale nečekejte žádnou exotiku. Ráda jezdím po naších krajích a objevuji krásy Polska. Zkouším neznáme recepty amerických indiánů a maluji technikami, se kterými bych na umělecké škole nejspíš neprošla. Pokud by jste i vy chtěli publikovat a vydělávat na svých článcích zaregistrujte se přes odkaz níže. Vše je zcela zdarma. https://www.copywriting.cz/copywriting/copywriteri/8344?a=22418

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *