medvědí čensek

Omáčka z medvědího česneku

Medvědí česnek provoněl celý náš karvinský zámecký park, takže jsem neodolala a stejně jako další nadšenci trhala o sto šest. Donesla jsem si domů plnou igelitku česneku a teprve až jsem ho proprala a zbavila nečistot jsem přemýšlela co s ním. Ještě nikdy jsem z medvědího česneku nic nedělala a taky je to poprvé, co jsem na něj narazila. Vzala jsem si list a na zkoušku ho požvýkala, abych zjistila jak moc je to česnekové. Kromě toho, že jsem měla převážně pocit, že žvýkám trávu, ten česnek tam opravdu cítit byl. Rozhodla jsem se 3 sáčky medvědího česneku zamrazit, něco dát mamce a jednu várku hned zpracovat. 

Na internetu jsem našla pár receptů, takže jsem se inspirovala a moje úplně první vaření z česneku byla omáčka. Dali jsme si ji s přítelem na špagety a musím říct, že byla výborná. Proto bych se s vámi ráda podělila o svůj recept.

Co budete potřebovat (pro 4 lidi):

Ze všeho nejdřív bych chtěla upozornit na to, že jsem při vaření nic nevážila a neodměřovala. Prostě jsem vše dávala tak, aby nám to chutnalo 🙂

  • 3 hrsti opraného medvědího česneku, nasekaného na menší kousky
  • 220 ml 12% smetany 
  • trojúhelníček nivy (běžná porce, která se prodává)
  • trochu strouhaného sýru, který máte rádi, já použila goudu (asi hrst)
  • sůl
  • hrnek vody
  • mouka na zahuštění

Dejte vařit vodu. Přidejte sýry a nechte rozpustit. Smetanu smíchejte s lžíci mouky a omáčku zahusťte. Přidejte nasekaný medvědí česnek a už nevařte, jen v ní nechte česnek ohřát a odležet cca 5 minut. Dle potřeby dosolte, niva je dost slaná, takže to možná ani nebude potřeba. Omáčka je takto hotová. Opravdu není nic snadnějšího.

Já ji zatím zkoušela jen na špagety. Ale myslím, že bude chutnat stejně skvěle i s bramborem a kouskem masa. Až to sama vyzkouším, určitě o tom poreferuji. 

Místo pro tvůj názor

Autor příspěvku: KateLynn

Miluji náš překrásný jazyk, miluji knihy a miluji rozmanitost světa. Pokud zrovna nepíšu, nečtu nebo nesháním informace napříč celým internetem, o všem co mě zrovna napadne, cestuji, vařím a maluji. Ale nečekejte žádnou exotiku. Ráda jezdím po naších krajích a objevuji krásy Polska. Zkouším neznáme recepty amerických indiánů a maluji technikami, se kterými bych na umělecké škole nejspíš neprošla. Pokud by jste i vy chtěli publikovat a vydělávat na svých článcích zaregistrujte se přes odkaz níže. Vše je zcela zdarma. https://www.copywriting.cz/copywriting/copywriteri/8344?a=22418

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *